loading...
سایت تخصصی گیاهان دارویی ایران
انجمن گیاه شناسی بازدید : 229 یکشنبه 12 مرداد 1393 نظرات (0)

دانشجویان محترم رشته فیزیولوژی گیاهی و گیاهان دارویی (اصلاح و فیزیولوژی گیاهان معطر) و سایر رشته های مرتبط جهت مشاوره و تهیه مطلب برای نوشتن پایان نامه و پروپوزال و . . .  با من مکاتبه فرمایید 

ایمیل: Biology1818@gmail.com

 

شماره تماس:

09361643192

انجمن گیاه شناسی بازدید : 40 دوشنبه 13 مرداد 1393 نظرات (0)

 

گیاهان ترکیب های ثانویه گوناگونی تولید می کنند که بعضی از آن ها می توانند رشد میکروب ها را در شرایط in vitro  مهار کنند. این ترکیب های مهار کننده ممکن است در طی رشد و نمو طبیعی گیاه تولید شوند و یا تنها در پاسخ به عوامل بیماری زا و یا استرس تولید شوند. روتــــا و همکاران (2008) با مطالعهی خاصیت ضد میکروبی سه گونه آویشن در اسپانیا دریافتند که خاصیت ضد میکروبی شیمیوتیپها، بهدلیل درصد ترکیبات موثره متنوع در اسانس گونههای مذکور، میباشد. آنها بیان داشتند که این تنوع ضد میکروبی بین شیمیوتیپها میتواند کاربرد موثری در صنایع غذایی و بهداشت مواد غذایی داشته باشد.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 71 یکشنبه 12 مرداد 1393 نظرات (0)

     در پاسخ به سوالات یکی از کاربران در بررسی خاصیت ضد قارچی اسانس ها خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچی گیاه خوشاریزه در مطالعات مختلف نشان داده شده است و گیاه افدرا هم می تواند چنین خاصیتی داشته باشد.

 

    اخیرا  عصاره و اسانس های  هیپریکوم پرفوراتومو دیگر گونه های وابسته مشابهت نشان داده اند. این گیاه فعالیت های ضد ویروسی، معالجه زخم ها، آنتی اکسیدانت، آنتی میکروبیال، ضد قارچ، ضد اضطراب و ضد تشنج دارد .

انجمن گیاه شناسی بازدید : 31 یکشنبه 12 مرداد 1393 نظرات (0)

 

مشتقات ترپن­ها و فنیل پروپان­ها که در بعضی از روغن­ها فرار وجود دارند، سموم خطرناکی را تشکیل می­دهند. از جمله روغن فرار پولگون از دسته مونوترپن­ها که در پونه وجود دارد و بسیار خطرناک می­باشند. به خصوص وقتی که آن را به عنوان داروی سقط جنین به کار می­برند. مونوترپن سمی دیگر منتول می­باشد که مصرف مقدار زیاد آن باعث افزایش فشار خون و انرژی قلب می­شود و ایجاد استفراغ، در دل معده، فلج شدن حرکات ارادی و رفلکس می­نماید که خاتماً ممکن است منجر به مرگ شود. مصرف منتول برای کودکان خردسالان و نوزادان چه به صورت موضعی و چه داخلی توصیه نمی­شود. از دسته فنیل پروپان­ها می­توان به ترکیبات زیر اشاره کرد: اپیول (جعفری) که برای سقط جنین مصرف می­شود، سافرول (زعفران) که ایجاد سرطان کبد می­نماید و میریستیسین (جوزبوآ) که خواب آور می­باشد

انجمن گیاه شناسی بازدید : 22 یکشنبه 12 مرداد 1393 نظرات (0)

جهت انجام ترجمه  رشته های زیست شناسی (کلیه گرایش ها)، گیاهان دارویی، کشاورزی و سایر رشته های مرتبط با من مکاتبه فرمایید:

هزینه هر صفحه ترجمه انگلیسی به فارسی 5000تومان و فارسی به انگلیسی 10000 تومان می باشد.

ایمیل:

 

Biology1818@gmail.com

انجمن گیاه شناسی بازدید : 26 یکشنبه 12 مرداد 1393 نظرات (0)

 

مواد موثره گیاهان داروئی دو نوع هستند: نوع اول حاصل از متابولیسم اولیه. نوع  دوم حاصل از سوخت و ساز ثانویه که به عنوان ترکیبات فرعی و انتهایی متابولیسم اولیه در نظر گرفته می شوند که متابولیت ثانویه نامیده می شوند. این ترکیبات به مقدار کمی در سلول ذخیره شده و عمدتاً در سلول های تخصصی و در مرحله خاصی از چرخه گیاه تولید می شوند. مهمترین آنها آلکالوئیدها، فنولیک ها، روغن های ضروری ، تاتن ها، فلاونوئیدها و غیره می باشند. تولید این ترکیبات برای گیاه گران و هزینه بر می باشد ولی گیاه این ترکیبات را بیهوده تولید نمی کند و اهداف خاصی جهت تولید، ترشح و ذخیره آنها دارد.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 31 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

مقاومت گیاهان در برابر کم آبی و خطرات سرما زدگی افزایش می­دهد.

* مقاومت گیاهان در برابر آفات و بیماری­ها و از جمله آتشک گلابی و شانکر مرکبات افزایش می­دهد.

* کیفیت و خاصیت انباری محصولات زراعی و باغی را افزایش می­دهد.

* شدت نور را کنترل و عمل فتوسنتز را شدت می­دهد.

* راندمان آب آبیاری را افزایش می­دهد.

* غلظت کلروفیل را افزایش و عمل کربن گیری را بیشتر می­کند.

* فعالیت ریزوبیوم­های تثبیت کننده ازت را افزایش می­دهد.

* راندمان کودهای ازته را افزایش می­دهد.

* تجمع نیترات را در سبزی وصیفی کاهش می­دهد.

* تحمل گیاه را به شوری بیشتر و تنش رطوبتی را کاهش می­دهد.

* تنش­های اقلیمی را به حداقل ممکن می­رساند

انجمن گیاه شناسی بازدید : 48 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

      این گیاه را علیه ناراحتی های معده و روده­ای به کار برده و همچنین علیه اسهال، نفخ و تعرق شبانه بیش از حد نیز مؤثراست. این گیاه ترشح غدد شیری را کاهش می دهد و همچنین اسانس آن آرامبخش است. در مصارف خارجی برگ­های آن را در غرغره­های ضد ورم حفره دهان ، آنژین­ها، دندان درد ها به کار می­برند. امروزه اسانس مریم گلی یکی از مهم ترین طعم دهنده ­های غذایی محسوب می شود. به علاوه از اسانس آن به عنوان نگهدارنده و آنتی اکسیدان نیز در صنایع غذایی استفاده می شود. خواص دارویی و موارد مصرف این گیاه دارای خواص ضد عفونی کننده، قابض، ضد نفخ، کاهش دهنده قند خون می‌باشد

انجمن گیاه شناسی بازدید : 26 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

گر از بیماری روماتیسم و آرتروز رنج می برید، از روغن نعناع استفاده کنید، به این صورت که ۲ قطره روغن نعناع را با یک قاشق سوپخوری روغن بادام مخلوط کرده و محل های دردناک را با آن ماساژ دهید.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 32 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

جمع آوری گیاهان دارویی جهت اسانس گیری باید در هوای گرم و آفتابی و پایدار انجام شود؛ چرا که در این زمان گیاهان بیشترین اسانس را در خود دارند. معمولاً گیاه جمع آوری شده باید هر چه سریعتر در معرض خشک شدن قرار گیرد تااز آسیب دیدگی در هنگام پژمردگی جلوگیری شود. براس خشک کردن گیاهان حاوی اسانس باید از سایه استفاده کرد؛ چرا که نور خورشید باعث از بین رفتن مواد موثره آنها می­شود. عمل خشک کردن باید آنقدر ادامه یابد تا بتوان گیاه را کوبید و پودر نمود. اگر گیاه بیش از حد خشک شود ضمن جذب گرد و غبار، مقداری از مواد فعال موجود در آن نیز از بین می­رود و برعکس اگر به مقدار کافی خشک نشود و کمی مرطوب باقی بماند؛ در مدت نگهداری اختصاصی هستند و در بسیاری از گیاهان تولیدات فرعی متابولیسم ثانوی را تشکیل می­دهند

انجمن گیاه شناسی بازدید : 15 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

شناسایی ، معرفی ، جداسازی و استخراج تركیبات ثانویه و موثره گیاهان ، فرآوری و كاربرد آنها به تنهایی یا تركیب با سایر مواد موثره گیاهان در تولید داروهای گیاهی جهت معالجه انسان و دام از مهمترین اهداف دانش فایتوتراپی است. از دیگر اهداف این دانش می توان به كاربرد گیاهان در تغذیه ، صنایع غذایی و تولید مواد بهداشتی ، استفاده از سموم ارگانیك حاصل از گیاهان در مبارزه با آفات ، بیماری های گیاهی و علف های هرز جهت سلامت محیط زیست، تولید داروهای جنبی و كاربرد آنها در صنایع اشاره نمود

انجمن گیاه شناسی بازدید : 20 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

خزان كننده ها درختانی هستند كه همه ساله برگهای خود را از دست می دهند و معمولاً از اواخر پاییز تا اوایل بهار شاخه های برهنه دارند.خزان كننده ها با تنوع بافت، رنگ و تركیب برگها در فصول مختلف از زیباترین گیاهان فضای سبز محسوب مس شوند. بعلاوه گلها و میوه های گوناگون آنها كاربرد بسیار وسیع در طراحی فضای سبز دارند.

بیدمجنون: بید مجنون درختی است با نام علمیSalixbabylonicaاز خانواده Salicaceaeانبوه، دارای شاخه های فرعی بلند و آویخته كه به طرف زمین خم میشوند. به خاطر فرم رشد خاص، این درخت در هر فضای سبزی جلب توجه می نماید و باید به تعداد كم كاشته شود. دارای تاج كروی، متراكم، با شاخه های متراكم، دارای شاخه های فرعی آویخته و انبوه دارای پوست تنه قهوه ای تیره ای و خشن، شاخك های ظریف آن سبز زیتونی یا بنفش براق می باشند. برگها ساده و متناوب و دارای گل آذین دم گربه ای می باشد. با گرما و سرما سازگار است و خاك مرطوب را ترجیح می دهد. در خاكهای مردابی نیز رشد می كند.

درخت عرعر: درختی با نام علمی Ailanthusaltissima از خانواده Simaroubaceaeدوپایه، سریع الرشد با تاج متراكم است. برگهای انبوه شبیه به گیاهان حاره ای دارد. این درخت به علت مقاومت زیاد به گرما، سرما، باد، مه غلیظ، خاكهای مرطوب، خشك یا شور و حشرات وبیماری در شرایطی كه گیاه دیگری زنده نمی ماند، به راحتی ادامه حیات می دهد. میوه قرمز و بالدار این گیاه دو پایه فقط بر درخت ماده می روید. درختان نر بوی نا خوشایندی دارند ودر فضای سبز توصیه نمی شود.

درخت زالزالك: درختی است با نام علمی Crataegus lavalleiاز خانواده  Rosaaceaeباریك دارای شاخه های قوی،متراكم و متقاطع و خاردار، پوست تنه صاف و قهوهای رنگ كه با افزایش سن فلس مانند می شود.برگها ساده متناوب و دندانه دار،بیضوی و نوك تیز باطول 5تا10 سانتیمتر و پهنای 2تا4 سانتیمتر.رنگ برگها سبز خاكستری است كه در پاییز قرمز مسی شده و بیشتر فصل زمستان روی شاخه ها می ماند.سرما را تحمل می كند ولی گرمای خشك و بیش از حد را تحمل نمی كند.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 23 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

نیتروژن در قسمتی از تمام ترکیبات پروتئینی، تمام آنزیمها، ترکیبات حد فاصل متابولیسمی، ترکیباتی که در ساخت مواد و انتقال انرژی و در ساختمان دی اکسی ریبونوکلئیک اسید که انتقال خواص ارثی را به عهده دارد موجود است. علاوه براین نیتروژن قسمتی از ترکیب سبزینه گیاه هم می­باشد و برای کربن­گیری ضرورت کامل دارد. همچنین نیتروژن در هورمونهای گیاهی، حاملهای انرژی تنفس و آدنوزین تری فسفات موجود می­باشد.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 18 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

معمولا هورمون ها در ایجاد تمایز و شکل گیری اندام ها موثر هستند، مهمترین هورمون های گیاهی که در کشت بافت استفاده می شوند عبارتند از : اکسین ، سیتوکینین ، جیبرلین. البته گاهی هم از آبسزیک اسید استفاده می گردد.سیتوکینین از مهمترین هورمون ها در تمایز بافت ها می باشد. استفاده از جیبرلین، محدود به کشت جنین است چون جیبرلین از اندام زایی(ارگانوژنز) جلوگیری می نماید. اکسین کاربرد زیادی در کشت بافت دارد و شامل IAA (اکسین طبیعی که به دلیل ناپایداری در مقابل نور و دما، درون فویل نگهداری می شود2,4,D) ،NAA ، (IBA از 2,4,D استفاده چندانی در کشت بافت نمی شود، چون این ماده سبب ایجاد موتاسیون می شود ونیز مانع فتوسنتز می باشد، ولیکن از2,4,D در القا جنین زایی سوماتیکی بهره می گیرند.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 18 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

1-این گیاه حاوی مواد موسیلاژ، قندی، تانن و ترکیبات فنلی و نیز مقدار کمی آلکالوئید است (آرام بخش).

2-گیاه گل گاو زبان به عنوان یکی از غنی ترین منابع اسیدهای چرب اصلی بشمار می‌رود

3-گاوزبان حواس پنجگانه آدمی را تقویت می‌کند.

4- دمکرده آن نشاط آور بوده و رنگ رخسار را باز می‌کند.سینه را نرم می‌کند.

5- تنگی نفس و دردگلو را شفا می‌دهد.

6- دلهره و وحشت را از بین می‌برد.

7- از برگهای تازه آن برای درمان جوشهای چرکی دهان و درمان برفک استفاده می‌شود. گاوزبان دارای خواص آنتی اکسیدانی عالی بوده و این اثرات مربوط به ترکیبات فنلی آن است

8-گاوزبان در طب سنتی برای درمان التهاب و آماس، سرفه ها و دیگر مشکلات تنفسی کاربرد دارد. روغن گاوزبان برای درمان ورم مفاصل روماتیسمی مفید است.

9-پیرولیزیدین آلکالوئیدها گروهی از متابولیت های ثانویه گیاهی بوده که در تعدادی از خانواده های گیاهی مانند Borsginacea یافت می شوند

انجمن گیاه شناسی بازدید : 879 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

مرحله 1) درون یک ارلن ا لیتری در حدود 600 میلی لیتر آب ریخته و سپس بر اساس جدول محیط کشت و به کمک پیپت از محلول های استوک تهیه شده به مقدار مورد نیاز برداشته و به آب مقطر ارلن اضافه می شود.

مرحله2) مقدار مورد نیاز میواینوزیتول(mg 100) و ساکارز(g30)را پس از توزین به محلول اضافه کرده و به کمک همزن حجم محلول را به 990 میلی لیتر رسانده می شود.

مرحله3) ضمن به هم زدن محلول، به کمک NaOH یا HCL، pH محیط کشت 5.8 تنظیم می گردد. عمل تنظیم pH بسیار مهم است چون اگر pH محیط کشت بالاتر از6 باشد، رشد مطلوبی صورت نمی گیرد و اگر pH  خیلی پایین رود، اکسین ناپایدار می شود، ویتامین تیامین ناپایدار، محیط کشت آبکی و احتمال نیتریفیکاسیون بیشتر می شود .

مرحله4) محلول تهیه شده به حجم 1 لیتـر رسانده می شود.

مرحله 5) پس از تنظیمpH، آگار(8g) اضافه می شود، قبل از اضافه کردن آگار، محیط کشت را حرارت داده (تا نزدیک نقطه جوش) تا حلالیت آگار بیشتر شود.

پس از اضافه کردن آگار، توسط همزن مواد را مخلوط کرده تا محلولی شفاف به دست آید. حال محیط کشت را به درون ویال ها ( شیشه های مورد استفاده) انتقال می دهیم و نهایتا ویال ها را در دستگاه اتوکلاو ( به منظور استریل کردن) قرار می دهیم.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 41 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

پرولین به عنوان یک اسمولیت مهم در تعدیل فشار اسمزی سلول تحت تنش هایی مانند خشکی، شوری، نقش اساسی دارد. افزایش این ماده در شرایط تنش اسمزی علاوه بر گیاهان، در دامنه­ی وسیعی از موجودات دیگر مثل باکتری ها، مخمرها، بی مهرگان دریایی و جلبک ها مشاهده شده است. در واقع پرولین باعث پایداری فرم طبیعی پروتئین ها شده و از به هم خوردن شکل طبیعی ترکیبات آنزیمی ممانعت می­کند . پرولین عملکردهای چند­گانه ­ای در گیاهان ایفا می کنند.

1) به عنوان یک اسمولیت مهم در تعدیل فشار اسمزی سلول

2) پاکسازی رادیکالهای آزاد

3) نقش حفاظتی از آنزیم های سیتوپلاسم

4) منبع نیتروژن و کربن برای رشد پس از تنش

5) تثبیت کننده­ی غشا بوسیله برهمکنش با فسفولیپیدها و کاهش نشت یون های پتاسیم

6) شرکت در سنتز و تثبیت پروتئین و تأثیر بر حلالپوش پروتئین  

7) مخزن انرژی برای تنظیم پتانسیل اکسیداسیون احیاء.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 22 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 درپیچک های گیاه ودر غده گیاه سیب زمینی شیرین مواد قارچکش وباکتری کش ویک ماده متبلور جامد که موثربرضد جرمهای گرم منفی ویک ماده مایع موثربه ضد باکتریها وقارچ های گرم مثبت یافت می شود. سیب زمینی شیرین یکی از محصولات غذایی مهم در دنیا به عنوان منبعی خوب از آنتی اکسیدان و ترکیبات فنولیکی معرفی شده است. علاوه بر آنتوسیانین ها، ترکیبات فنولیکی در فعالیت آنتی اکسیدانی و دیگر اثرات سلامتی بخش سیب زمینی شیرین موثرند. در کنار نشاسته های ساده، سیب زمینی شیرین از لحاظ کربوهیدرات های پیچیده، فیبر رژیمی، بتا کاروتن، ویتامین C وویتامین B6 غنی می باشد.

سیب زمینی شیرین دارای پروتئین هایی با اثرات آنتی اکسیدانت[1] می باشد که برای سلامتی بدن بسیارمهم است. دریک بررسی، میزان فعالیت پروتئین های سیب زمینی شیرین یک سوم میزان فعالیت گلوتاتیون[2]  (یکی ازموثرترین آنتی اکسیدانت داخل بدن) گزارش شد.

پژوهش های اخیرنشان داد که سیب زمینی شیرین می تواند به ثبیت سطح قند خون درحیوانات کمک کند و مقاومت به انسولین را کاهش دهد. یکی ازخطرات پنهان مصرف سبزیجات برسلامت انسان مقدار نیترات آن ها است. تحقیقات حاکی ازآن است که مقادیر زیاد نیترات سبب کبود پتاسیم و درنتیجه به خطرافتادن جدی سلامت انسان خواهد شد. سیب­زمینی شیرین فاقد مسمومیت نیترات است.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 90 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

اغلب هورمون ها به طور مستقیم در آب حل نمی شوند. ترکیب مورد نظر را باید در مقدار کمی حلال (چند میلی لیتر) حل نمود و به آرامی آنقدر آب اضافه کرد تا به حجم مطلوب برسد. برای تهیه استوک هورمون 05/0  گرم هورمون با استفاده از ترازوی دقیق وزن نموده و سپس با استفاده از حلال اتانول پودر مورد نظر را حل کرده و سپس در بالن ژوژه ریخته و به حجم 100 میلی لیتر رسانده می شود.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 191 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

اسید جاسمونیک ترکیبی مشتق شده از اسیدچرب لینولئیک اسید است. اسید جاسمونیک به عنوان یک بازدارنده رشد یا هورمون های گیاهی مطرح است. این ترکیب در گل، برگ و غده سیب زمینی و همچنین ساقه زیر زمینی پیاز وجود دارد. اسید جاسمونیک عضوی از رده جاسمونات ها از گروه هورمون گیاهی است. بزرگترین وظایف اسید جاسمونیک در تنظیم کردن رشد گیاه است که شامل ممانعت از رشد، پیری و ریزش برگ گیاه می‌باشد. این اسید در به وجود آمدن جوانه در سیب زمینی و پیاز نقش دارد. این اسید نقش مهمی در پیچ خوردگی در گیاهان و همچنین مقاومت سیستماتیک آنان دارد. هنگامی که گیاهان توسط آفات مورد حمله قرار می‌گیرند، گیاه با آزاد کردن اسید جاسمونیک واکنش نشان می‌دهد، که این عمل از هضم کردن پروتئین توسط حشره ممانعت به عمل می‌آورد. اسید جاسمونیک همچنین به مشتقات متنوعی تبدیل می‌شود، از قبیل استرها، مانند متیل جاسمونات و ممکن است با آمینو اسیدها نیز ترکیب شود

انجمن گیاه شناسی بازدید : 43 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (1)

 

دانشجویان محترم رشته فیزیولوژی گیاهی و گیاهان دارویی (اصلاح و فیزیولوژی گیاهان معطر) و سایر رشته های مرتبط جهت مشاوره و تهیه مطلب برای نوشتن پایان نامه و پروپوزال و . . .  با من مکاتبه فرمایید 

ایمیل: Biology1818@gmail.com

 

مطالب خواسته شده در اسرع وقت به ایمیل شما ارسال خواهد شد

شماره تماس:

09361643192

انجمن گیاه شناسی بازدید : 13 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

این پماد محصولی از مجتمع صنایع دیرینه ایران است و با توجه به اطلاعات داده شده در برشور آن یک داروی ضد التهاب پوستی می باشد که از عصاره گل همیشه بهار کشت داده شده در مزارع این مجتمع تهیه شده است. این پماد حاوی 5/1 درصد عصاره خالص این گیاه می باشد و در تهیه آن از روغن بادام شیرین و موم سفید بعنوان حامل استفاده شده است. موارد استفاده از این پماد عبارتند از: درماتیت های آلرژی، سوختگی های ادراری نوزادان، آزردگی های جلدی ناشی از خراش ها، بریدگی های سطحی، خشکی و ترک های پوست، گزیدگی حشرات و پیشگیری و درمان آفتاب سوختگی و برای این پماد موارد منع خاصی ذکر نشده است همچنین هیچ گونه گزارشی در مورد اثر تداخلی آن با سایر داروها وجود ندارد. تنها مورد منع استعمال این دارو داشتن آلرژی نسبت به آن است که احتمالاً به دلیل استفاده از موم زنبور عسل به عنوان حامل و وجود دانه های گرده در آن می باشد

انجمن گیاه شناسی بازدید : 92 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

توت برگی (توت سفید) Muros alba C:Streel

درخت توت بومی چین است و در نقاط استپی و شمال ایران کشت میشود و حتی بطور خودرو در جنگلهای شمال ایران پراکنده شده است. توت برگی درختی است که ارتفاع آن به 20 متر و قطرش به یک متر می رسد و دارای تنه راست و قائم و پوستی شیاردار و خاکستری مایل به زرد است. برگهای آن صاف و لوب دار یا دندانه دار، با قاعده نیم قلبی و انتهای تیز مشاهده میشوند. رنگ آن سبز روشن و براق است و دمبرگ آن بلند می باشد. میوه توت مرکب، استوانه ای یا بیضی شکل کشیده دیده می شود. بواسطه رنگ میوه و یا دارا بودن دانه و یابی دانه بودن آن و یا به علت آویزان بودن شاخه ها به واریته های مختلفی تقسیم می شود. در همه جا می‌توان آن را یافت و در مقابل نوسان درجه حرارت مقاوم است که در هوای گرم و خشک سازگاری بیشتر نشان می‌دهد و در مقابل سرما و کم آبی نیز مقاوم است.بعضی از درختان توت فقط گلهای نر تولید نموده و بنابراین میوه نمی‌آورند. درختان توت واریته های مختلفی دارند که در آب و هوای متفاوت از نسبتاً گرم تا معتدل و حتی نزدیک به سرد کاشته می شوند. در شرایط ایران مرکزی از 10 درجه بالای صفر در بهار رشدش را آغاز می کند و بهترین گرما در جریان بهار و تابستان برای آنها بین 25 تا 35 درجه سانتی گراد است.درخت توت گیاهی نور پسند است. نور خورشید باعث تقویت رشد و افزایش شاخ و برگ درخت می شود. تابش نسبتاً شدید باعث کوتاهتر شدن فاصله میان گره ها و کوچکتر شدن برگها شده ولی وزن خشک گیاه را افزایش می دهد. همه گونه های توت از نظر مصرف آب پرنیازند. در نقاطی که کاشته می شوند باید سالیانه حداقل 600 میلی متر باران، آن هم به صورت یکنواخت در طول سال وجود داشته باشد تا به آبیاری مصنوعی نیاز نباشد. نهالها در ابتدای کشت و زمان جوانی به آب بیشتری نیاز دارند و باید هر هفته یک الی 2 بار آبیاری شوند ولی بتدریج با بالا رفتن سن درختان نیاز آبی آنها کمتر می شود. در نقاط کم آب درختان مسن باید حداقل هر 10 الی 15 روز یکبار آبیاری شوند.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 10 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

از اندام های خشک گیاه به منظور تهیه پودر خشک کرفس برای معطر کردن دوغ، ماست و یا به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شود.کرفس کوهی دارای ترکیبات فلاونوئیدی، فتالدئید و اثرات آنتی اکسیدانی بوده که استفاده های دارویی از جمله در درمان فشار خون، التهاب، ضد سرطان، ضد ویروس، ضدسرفه و ضد روماتیسم داشته است.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 26 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

زبان گنجشک Fraxinus excelsior

 از لحاظ برگ و رنگ آمیزی پاییزی در فضای سبز دارای اهمیت است و از آن به عنوان سایبان و حواشی خیابان استفاده میشود. این درخت در جوانی دارای تاجی باریک و هرمی است که به تدریج به درختی سایه گستر تبدیل می شود.  ارتفاع آن به 9 تا 12 متر و قطر تاج پوششی آن به 4 تا 9 متر می رسد. درختی است با تاج کروی که در جوانی فرم باز و در بلوغ تاجی متراکم دارد. پوست تنه خاکستری، قرمز با شیارهای عمیق است. برگ ها متقابل و مرکب به طول 10 تا 20 سانتی متر و معمولا متشکل از 5 برگچه و تا حدی متفاوت، گاهی پرزدار، دندانه دار یا بدون دندانه به طول 2 تا 4 سانتی متر و پهنای 2 تا 5/2 سانتی متر می باشد. رنگ برگ ها سبز روشن است که در پاییز پیش از خزان زردرنگ می شوند. زبان گنجشک درختی دو پایه است و گل های نر و ماده روی درختان جداگانه شکوفا می شوند. گل های نر تقریبا سبز و گل های ماده زرد است و ارزش زینتی ندارند. میوه فندقه های بالدار مستطیلی-واژ تخم مرغی تا بیضوی به رنگ قهوه ای به طول 5/2 سانتی متر و بصورت خوشه ای بلند آویخته فقط بر درختان ماده می روید. ارزش زینتی نداشته و از بهار تا زمستان پایا هستند. دارای سیستم ریشه عمیق و سرعت رشد متوسط تا سریع می باشد. گرما و آب و هوای صحرای و ساحلی را تحمل می کند. سرمای زیاد و ممتد را نمی پذیرد. خاک غنی و مرطوب را ترجیح می دهد و لی در خاکهای خشک و قلیایی نیز رشد مناسبی دارد. نور مستقیم خورشید و باد را تحمل می کند

انجمن گیاه شناسی بازدید : 20 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (1)

مطالب برای تهیه پایان نامه و تحقیق در موضوعات زیر موجود است:

تنش شوری

تنش خشکی و روش اندازه گیری پارامترهای مرتبط

هورمون های گیاهی

گیاهان دارویی

مطالب جامع و کامل در مورد سیب زمینی شیرین و سیب زمینی

آللوپاتی

فعالیت آنتی اکسیدانی گیاهان و روش کار

اثرات  کودها بر گیاهان

مطالب جامع در مورد جلبک ها

کشت بافت گیاهی

گیاهان زینتی

اثر روش های مختلف خشک کردن بر میزان ماده موثره گیاهان دارویی

 

و . . .

 

انجمن گیاه شناسی بازدید : 21 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

آنتی اکسیدان ها به دو دسته سنتزی و طبیعی تقسیم می شوند. عموماً آنتی اکسیدان های طبیعی دارای ساختار فنولیک (توکوفرول ها، فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک)، ترکیبات نیتروژنی ( آلکالوئیدها، مشتقات کلروفیل، اسیدهای آمینه و آمین ها) یا کاروتنوئیدها می باشند. با توجه به نگرانی هایی که در مورد اثرات سمیت زدایی مربوط به آنتی اکسیدان سنتزی ابراز شده است، استفاده از آن ها در مواد غذایی محدود شده است. جستجوی جایگزین های طبیعی برای آنتی اکسیدان های سنتزی منجر به بررسی آنتی اکسیدان های  متعددی از منابع گیاهی شده است. فعالیت آنتی اکسیدانی بسیاری از مواد گیاهی طی سال های اخیر گزارش شده است   و جستجو برای یافتن منابع آنتی اکسیدانی به ویژه از منابع طبیعی در حال افزایش است.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 22 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)
ترکیبهای فرار موجود در اسانس گیاهان به‌طور موثری تحت تاثیر خصوصیات بیولوژیكی و روشهای فراوری آن در گیاهان قرار می‌گیرند. طیف گسترده‌ای از این تغییرات در طی فرایند خشك شدن اندام‌های حاوی اسانس روی می‌دهد. تردید در مورد اثربخشی گیاهان دارویی از آنجا ناشی می‌گردد که نحوه آماده‌سازی داروهای گیاهی و تحویل آنها به مردم به نحو صحیح انجام نمی‌گیرد؛ در نتیجه خواص درمانی گیاه از بین رفته یا تقلیل می‌یابد که این امر موجب عدم تأثیر گیاه در درمان بیماری می گردد.
یکی از مواردی که باعث کاهش اثر بخشی گیاه می‌گردد خشک کردن گیاه در شرایط نامناسب (از نظر درجه حرارت، مدت زمان خشک کردن یا سرعت خشک کردن) می باشد.خشك كردن گیاهان دارویی مانند دیگر گیاهان مفید(از قبیل ادویه جات و گیاهانی كه مصارف صنعتی دارند)باید بوسیله ی خود تولید كننده یا جمع كننده ی آنها انجام شود.زمان جمع آوری گیاه در طبیعت یا در مزرعه در ارتباط با وجود حداكثر ماده ی موثره ی موجود در گیاه در طول رشد آن انتخاب می شود. 
انجمن گیاه شناسی بازدید : 23 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

مصرف دارویی اسانس­های روغنی براساس خواص فیزیولوژیکی آنها مانند مزه، اثر محرکه آنها روی پوست و مخاط، خاصیت ضد عفونی کننده و ضد باکتری بودن آنها استوار است. اسانس انیسون، زیره و ... اغلب خلط آور به کار می­روند زیرا آنها از طریق ریه دفع شده و مستقیماً مجاری را ضد عفونی می­کنند. جذب آنها برای غذا مفید بوده و از آنها برای تقویت معده، دفع صفرا و دافع باد نیز استفاده می­شود. تعداد زیادی از اسانس­ها خاصیت آنتی سپتیک دارند. به علت خاصیت ضد باکتری و معطر بودن، ادویه را از زمان­های قدیم همراه با غذا مصرف می­نمودند و وجود اسانس در ادویه باعث جلوگیری از رشد سریع میکروب­ها و کم شدن فساد موارد غذایی بوده است

انجمن گیاه شناسی بازدید : 21 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

آروماتراپی یکی از شاخه های طب گیاهی است. آروما به معنای رایحه مطبوع و خوشایند و تراپی به معنای درمان کردن است و بطور کلی منظور از آروماتراپی درمان بیماری ها و اختلالات (به ویژه بیماری های روحی روانی و یا اختلالات جسمی) به کمک اسانس های معطر گیاهی است. مهمترین بیماری ها که اثرات اسانس این گیاه در درمان آن ها به اثبات رسیده است عبارت از بیماری های پوست، گردش خون، عضلات و مفاصل، اختلالات روحی و روانی، اختلالات تنفسی و گوارشی و اختلالات شایع در زنان هستند

انجمن گیاه شناسی بازدید : 51 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

اسانس ها موادی فرارند،در الکل یا حلا‌لهای آلی دیگر حل می‌شوند.وقتی تازه باشند،عمدتاً موادی بی رنگ به نظر می‌رسندو در این حالت هیچ شباهتی به مواد روغنی ندارند. مهمترین عوامل فیزیکی که برای تعیین کیفیت اسانس به کار می‌روند عبارت از وزن مخصوص، شاخص انکسار، خاصیت اپتیکی و خاصیت حل در الکل است و مهمترین خواص شیمیایی قابل تعیین برای اسانس تعیین اسیدیته، تعیین موادی چون استرها، الکل ها و...در اسانس می‌باشد.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 27 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

قارچ دکمه ای با بالاترین کیفیت در استان چهارمحال و بختیاری تولید شده و قابل ارسال به تمام نقاط کشور می باشد

 

جهت مشاوره و خرید با این شماره تماس بگیرید:

09391832246

انجمن گیاه شناسی بازدید : 15 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

برگ نو Ligustrum vulgar

درختچه ای است کند رشد از خانواده Oleaceae با فرم تاج نسبتاً پهن، دارای گل سفیدرنگ و معطر که در اوایل بهار ظاهر می­شوند. در فصل پاییز رنگ برگها بصورت زرد و نارنجی بسیار زیبا در فضای سبز خود نمایی می کند. رنگ میوه سیاه یا آبی مایل به سیاه  است. تعدادی از گونه های آن همیشه سبز و برخی نیمه همیشه سبز و یا خزان شونده هستند. این درخت طالب آب و هوای سرد تا معتدل و در خاکهای معمولی با نیاز آبی متوسط رویش می­نماید. مقاوم به خشکی و شرایط نامساعد خاک است. تکثیر آن بوسیله بذر و پیوند انجام می شود.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 26 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

یکی از روش­هایی که مواد آللوپاتیک اثرات منفی خود را اعمال می­ کنند جلوگیری از تقسیم میتوزاست. یک محلول آبی اشباع از کومارین به طور کامل میتوز را در ریشه­ های پیاز و زنبق متوقف می­ کند.

انجمن گیاه شناسی بازدید : 15 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

رقابت و آللوپاتي نقش هاي مهمي در تعيين تركيب گونه هاي اجتماعي گياهان از طريق انتخاب طبيعي بازي مي كند، رقابت به اين معني كه گياهان يك فاكتور ضروري را از زيستگاه خود مي گيرند، بنابراين يك اثر زيان آور روي ديگر گياهان كه به همان فاكتور نياز دارند مي گذارند ، تعريف مي‌شود.

واژه آللوپاتي اولين بار توسط موليش (Molisch) در سال 1937 ارائه گرديد كه به روابط بيو شيميايي در بين كليه گياهان از جمله ميكروارگانيزم ها اطلاق مي گردد، اين واژه هر نوع رابطه بيوشيميايي اعم از سودمند يا زيان آور را شامل مي شود و از طريق توليد تركيبات شيميايي و رها كردن آنها در محيط توسط يك گياه تاثير آن بر گياهان ديگر برقرار مي‌گردد.

 

انجمن گیاه شناسی بازدید : 26 جمعه 23 خرداد 1393 نظرات (0)

 

Stachysیکی از بزرگترین جنس های تیره لامیاسه است که کاربردهای دارویی و آنتیاکسیدانی زیادی دارد.گیاهان این جنس قرن‌‌هاست که برای درمان تومور‌های دستگاه تناسلی، اسکلروزیس طحال،بیماری های عفونی ، سرفه ، زخم معده و زخم های عفونی استفاده می شوند.فعالیت‌های ضدالتهابی‌، آنتی توکسیک، آنتی باکتریال ، آنتی اکسیدان و سیتوتوکسیک، ضد میکروبی و ضد قارچی و آنتی اکسیدانت گیاهان این جنس، آنها را به عنوان یک محافظ طبیعی محصولات غذایی مورد توجه قرار داده است که باعث اهمیت این جنس در صنایع غذایی می‌شود.به علاوه بسیاری از گونه های این جنسبه عنوان گیاهان غذایی شناخته شده اند مثلاً بعضی از آنها به طور متداول در تهیه چای دارویی، غذاهایی مثل ماست یا ژله به کار می روند، هم‌چنین به عنوان چاشنی و ادویه در بهتر کردن طعم غذا استفاده می شوند.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 42
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 12
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 15
  • بازدید ماه : 14
  • بازدید سال : 163
  • بازدید کلی : 3,965
  • کدهای اختصاصی